Джеймс Тревър Оливър, известен като Джейми Оливър  е един от

...
Джеймс Тревър Оливър, известен като Джейми Оливър  е един от
Коментари Харесай

Джейми Оливър на 47: Световноизвестният готвач, който направи революция в храненето

Джеймс Тревър Оливър, прочут като Джейми Оливър   е един от най-обичаните готвачи в света.

Роден е на 27 май 1975 година в Есекс, Англия.

Джейми е феномен в международната кухня. Той е готвил за италианския министър-председател и за Тони Блеър на Даунинг Стрийт.
Английският готвач прави името си марка, която работи безотказно за него. Създава своя серия италиански първокласни храни, които се продават в целия свят, създава дизайн на принадлежности за хранене, написа книги и сполучливо отглежда плодове, зеленчуци и подправки в оранжерията си в Есекс.

Джейми Оливър има издадени 19 готварски книги, преведени на 36 езика и 48 ресторанта във Англия. Рекламно лице е на най-големите марки хранителни вериги на Острова. Телевизионната поредност „ Кухнята на Джейми “ се излъчва в 40 страни. Огромен триумф имат и „ Натуралният готвач “, „ Вкуснотиите на Оливър “ и „ Вкусът на Англия “. Глобалното придвижване Революция в храненето е учредено точно от него.
 Джейми Оливър Gulliver/Getty Images

За самодейността си да сътвори верига образователни заведения за хранене за младежи , които не учат или не работят, получава Орден на Британската империя . Два пъти печели купата „ Най-влиятелната фигура в областта на ресторантьорството “. С доста старания и сила съумява да „ внесе ” по-здравословна храна в английските учебни заведения.
 Джейми Оливър Gulliver/Getty Images
През 2007 година той основава верига първокласни италиански заведения за хранене, наречени „ Jamie's Iitalian ”. Може би нюхът му към бизнеса не е толкоз мощен, както към готварството, което му носи и загуби за милиони. Но огромното име, което е основал и рекламните контракти с огромни компании могат да го задържат години на повърхността.
 
Освен на кулинарната сцена, Джейми е сполучлив и в персонален проект . Той се радва на пет деца и прелестна подкрепяща брачна половинка.
 Джейми Оливър и Джулс Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР